Xάνω κιλά 

Twitter Facebook

Χάνω κιλά εύκολα και γρήγορα!Στις περισσότερες συζητήσεις σχετικά με δίαιτα ρύθμιση του σωματικού βάρους, η πιο συνηθισμένη φράση που θα ακούσει κανείς από όσους έχουν θετικά μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι «χάνω κιλά»!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ως στόχο τη μείωση του αριθμού που βλέπουμε να αναγράφεται στη ζυγαριά μας και –όχι αδικαιολόγητα βέβαια- χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν το καταφέρνουμε.

Δεν λαμβάνουμε όμως υπ’ όψη μας, είτε γιατί δεν γνωρίζουμε είτε γιατί δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή, ότι το σωματικό βάρος μας μπορεί να μειώνεται κυρίως γιατί χάνουμε λίπος, μυϊκή μάζα ή υγρά. Αυτό σημαίνει ότι λέγοντας «χάνω κιλά» πρέπει να γνωρίζουμε από πού ακριβώς προέρχεται αυτό το αποτέλεσμα.

Δείτε πως θα χάσετε εύκολα και γρήγορα το βάρος που θέλετε!

Μπορεί να χάνουμε κιλά επειδή δεν φροντίσαμε να προστατέψουμε τη μυϊκή μάζα μας από την άσκηση και την ταυτόχρονη δίαιτα που κάνουμε.

Ίσως το χάσιμο των κιλών να οφείλεται στην σχεδόν σίγουρη ταχεία απώλεια υγρών στις πρώτες μέρες που ξεκινήσαμε τη δίαιτα μας.

Η καλύτερη περίπτωση βέβαια είναι να μειώνεται το βάρος μας επειδή έχουμε μειώσει το ποσοστό του σωματικού μας λίπους. Αυτό είναι που πασχίζουμε όλοι να καταφέρουμε και αυτό είναι που πρέπει να ελέγχουμε στα αποτελέσματα των μετρήσεων μας. Σημειώνω ότι η απώλεια σε μυών και υγρών είναι αναπόφευκτη, αλλά σκοπός μας είναι να την περιορίσουμε. Για όσους αρέσκονται στους αριθμούς, προσθέτω ότι στις συνηθισμένες δίαιτες που μπορεί να ακολουθήσει κανείς είναι αναμενόμενο το χάσιμο 30-50% του σωματικού βάρους σε λίπος.


Χάνω κιλά γρήγορα. Είναι φυσιολογικό;

Στις ταχείες ή αλλιώς express δίαιτες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσουμε κιλά κυρίως από το μυϊκό ιστό και στη συνέχεια να μειωθούν οι θερμίδες που καίμε κατά τη διάρκεια της όποιας ημερήσιας απασχόλησης μας, επειδή η λειτουργία των μυών απαιτεί μεγάλα ποσά θερμιδικής ενέργειας.

Έχουμε ακούσει όλοι στις παρέες μας συζητήσεις για δίαιτες που δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα κιλά στο επιθυμητό και ενώ πήγαιναν πολύ καλά στην αρχή, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που πρέπει να περιμένει κανείς όταν ακολουθεί μια «δίαιτα αστραπή». Τα κιλά επέστρεψαν και τις περισσότερες φορές καταλήξαμε να έχουμε περισσότερο βάρος από ότι πριν ξεκινήσουμε δίαιτα!

 

Μπορείτε να φανταστείτε το λόγο;

Αφού μειώσαμε τη μυϊκή μάζα μας μειώθηκε και η καύση θερμίδων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολέψει η απώλεια κιλών και με κάποια απροσεξία ή αφού δυσανασχετήσαμε, αρχίσαμε να παχαίνουμε πάλι, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν είχαμε την αρχική μυϊκή δομή, αφού όλοι ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να τη χτίσουμε και χρειάζονται επίπονες προσπάθειες και σοβαρή άσκηση.

Έτσι λοιπόν πήραμε τα χαμένα κιλά και κάποια επιπρόσθετα κιλάκια λίπους επειδή πολύ απλά δεν είχαμε πλέον τις απαραίτητες καύσεις και το πλεόνασμα θερμίδων μας φόρτωσε ακόμα περισσότερο τις καμπύλες μας.


Ποιο είναι το μυστικό για να χάνω κιλά γρήγορα;

Νομίζω έχετε καταλάβει ποιο είναι το μυστικό. Σωστός συνδυασμός δίαιτας και άσκησης ώστε να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον και ο κόπος μας πάει χαμένος.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση σε αυτό το συνδυασμό. Μπορεί να θέλετε να κάνετε πιο αυστηρή τη δίαιτα σας, να διαλέξετε μια δίαιτα με θερμίδες και να αποφύγετε την πολλή άσκηση. Ίσως να είστε από αυτούς που θέλουν να βρίσκονται συνέχεια στο γυμναστήριο και δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με θέματα διατροφής.

Και στις δυο περιπτώσεις αν προσέξετε τι κάνετε τα αποτελέσματα θα είναι θετικά, αν και η προτιμότερη επιλογή είναι να επιλέξετε έναν πιο ισορροπημένο συνδυασμό σωματικής δραστηριότητας και διατροφής που να σας ταιριάζει.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα συναντηθείτε με την παρέα σας, προσέξτε όταν πείτε «χάνω κιλά» να έχετε βεβαιωθεί ότι χάνετε λίπος και δεν θα χρειαστεί να διηγείστε κι εσείς ιστορίες γρήγορης δίαιτας με προσωρινά αποτελέσματα.

Το γρήγορο έχει χάρη όταν καταφέρνουμε να διατηρήσουμε αυτό που πετύχαμε.

Κάντε κλικ εδώ και δείτε πως θα χάσετε εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά!