Θέλω να χάσω βάρος - Νο1


Twitter Facebook

36 Τροφές Που Καίνε Λίπος Και Χαρίζουν Υγεία!Θυμάμαι πολύ καλά τη στιγμή που πήρα την απόφασή μου και είπα στον εαυτό μου «θέλω να χάσω βάρος». Αποφάσισα ότι δεν με ενδιαφέρει το πως ή το πότε, αλλά το τελικό αποτέλεσμα. Είναι πάντα πολύ δύσκολο σε όλους μας να χάσουμε βάρος και τα πράγματα γίνονται χειροτέρα αν είμαστε υπέρβαροι από την παιδική μας ηλικία.

Θέλω λοιπόν με αυτό το άρθρο μου να μιλήσω για τον τρόπο που πρέπει κανείς να αντιμετωπίσει το θέμα των περιττών κιλών και πώς να κάνει την αρχή ώστε να έχει την ψυχολογία του σε σωστό δρόμο, ώστε να πετύχει το σκοπό του. Είναι ο τρόπος σκέψης μου λίγο πριν ξεκινήσω να χάνω κιλά.

1.  Πριν από όλα πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι μάλλον δεν θα καταφέρετε να ακολουθήσετε τα βήματα που προτείνω χωρίς υποστήριξη από την οικογένειά σας ή κάποιους κοντινούς φίλους. Αναφέρομαι σε ομάδες υποστήριξης και όχι σε μεμονωμένα άτομα. Στον οδηγό μου θα σας παρουσιάσω κάποιες δύσκολες καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσετε και αν ξεπεράσετε. Μια πολύ καλή ιδέα λοιπόν είναι να μιλήσετε σε άτομα αγαπάτε και να τους πείτε: Θέλω να χάσω βάρος και θέλω να με στηρίξεις.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πως θα αδυνατίσετε μόνιμα με τις 36 τροφές που καίνε το λίπος!

2. Ξεκινώντας, πρέπει να έχετε πλήρη επίγνωση αλλά και να αποδεχτείτε τη σημερινή σας σωματική κατάσταση. Δεν χρειάζεται να επιτεθείτε στον εαυτό σας και να κάνετε ακραίες σκέψεις. Απλά κοιτάξτε τα πράγματα στα ίσια και αποφύγετε φράσεις όπως, «έχω βαρύ σκελετό», ή «έχω πολλά κιλά σε υγρά», ή «μια ζωή έτσι ήμουν». Πρέπει να ξεκινήσετε από το σημείο που αναγνωρίζετε ξεκάθαρα την κατάστασή σας και αποφασίζετε να δουλέψετε ώστε να τη βελτιώσετε. Θέλω να χάσω βάρος και όχι να βρω δικαιολογίες για να το αποφύγω. Αυτή πρέπει να είναι η βασική σας σκέψη.

3.  Είναι απαραίτητο να πιστέψετε μέσα σας ότι μπορείτε να χάσετε βάρος, ακόμα και αν οι προσπάθειες σας μέχρι τώρα δεν είχαν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, ή απλά δεν κράτησαν αυτό που είχατε πετύχει. Πρέπει να ξεπεράσετε όλες τις δικαιολογίες που έχετε αποδεχτεί μέχρι τώρα, όπως το ότι έχετε προγραμματιστεί γενετικά να έχετε περισσότερα κιλά από το κανονικό γιατί πολύ απλά, δεν είναι αλήθεια. Τόσοι άνθρωποι γύρω μας αλλάζουν τη ζωή και το σώμα τους και έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Μπορεί να είναι λίγοι, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν θέλουν όλοι πραγματικά να αλλάξουν την σημερινή τους κατάσταση. Εγώ προσωπικά αν δεν έλεγα στον εαυτό μου συνεχώς ότι θέλω να χάσω βάρος και μόνο αυτό με ενδιαφέρει, ίσως να μην είχα καν ξεκινήσει.

Ενώ είναι αλήθεια ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν από τη από τη φύση τους γρηγορότερο ή πιο αργό μεταβολισμό, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να δώσετε μια ώθηση στον δικό σας. Μπορείτε για παράδειγμα να ασκηθείτε και πριν βιαστείτε να πείτε ότι είναι δυσκολότερο να χάσετε κιλά σε σχέση με τους άλλους, σκεφτείτε ότι τα μαθηματικά ή και το να μάθει κανείς να παίζει πιάνο, δεν είναι το ίδιο εύκολο ή δύσκολο σε όλους. Όσοι προσπαθούν όμως, στο τέλος τα καταφέρνουν.

Ξεκαθαρίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι κάποιος προγραμματισμένος γενετικά να είναι υπέρβαρος (και πάλι δεν μιλάω για μερικά επιπλέον κιλά που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα κάποιων ατόμων), εκτός αν έχετε κάποια συγκεκριμένη πάθηση που συνήθως απασχολεί ένα πραγματικά μικρό δείγμα του πληθυσμού μας και που αν ανήκατε σε αυτό, μάλλον δεν θα ζητούσατε υποστήριξη από το άρθρο μου, αλλά θα είχατε ήδη πάρει θεραπεία από το γιατρό σας.

36 Τροφές Που Καίνε Λίπος Και Χαρίζουν Υγεία!Σημειώνω ότι σχεδόν πάντα τα παραπανίσια κιλά είναι αποτέλεσμα περισσότερης λήψης τροφής ή λιγότερης άσκησης από ότι απαιτείται και φυσικά μπορεί να είναι συνδυασμός και των δύο. Αν δεν έχετε πάρει τα κιλά με κάποιον από αυτούς τους τρόπους –και παρακαλώ να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας- τότε κλείστε τον υπολογιστή και κανονίστε ένα ραντεβού με κάποιο παθολόγο που εμπιστεύεστε.

Εγώ θέλω να χάσω βάρος γιατί ακόμα δεν έχω φτάσει στο τέλειο για εμένα. Εσείς θέλετε;

Διαβάστε τη συνεχεια στο: Θέλω να χάσω κιλά - Νο2

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πως θα αδυνατίσετε μόνιμα με τις 36 τροφές που καίνε το λίπος!