Θέλω να χάσω κιλά - Νο2

Twitter Facebook

Το Fat Loss 4 Idiots είναι η πιο επιτυχημένη δίαιτα στον κόσμο!Γεια σας!

Στο σημερινό μου άρθρο θα συνεχίσω να σας εξηγώ τον τρόπο που αποφάσισα ότι θέλω να χάσω κιλά και πώς μπόρεσα κυρίως να ετοιμαστώ ψυχολογικά, ώστε να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη και τη δίαιτα μου πιο αποδοτική.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσω ότι το να χάσει κάποιος κιλά δεν εξαρτάται μόνο από το σωστό πρόγραμμα αδυνατίσματος ανάλογα με τον οργανισμό του, αλλά και από την δική του συνειδητοποιημένη απόφαση να πετύχει το σκοπό του. Συνεχίζω λοιπόν με το τέταρτο σημείο-βήμα που χρειάστηκε να ακολουθήσω στην δική μου πορεία προς τη μείωση του σωματικού βάρους μου.

4. Πρέπει να αντιμετωπίσετε και να διαχειριστείτε τις πιθανές εκδηλώσεις θυμού ή έστω παράπονου, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει, αν είμαστε υπέρβαροι για μεγάλο χρονικό διάστημα και ειδικά αν είχαμε περισσότερα κιλά από την παιδική μας ηλικία.

Δείτε πώς μπορείτε να χάσετε κιλά γρήγορα και αποτελεσματικά! 

Στην δική μου περίπτωση αφού αποφάσισα ότι θέλω να χάσω κιλά, υπήρξαν πάρα πολλές φορές που σταματούσα να έχω το αρχικό μου πάθος, γιατί ένοιωθα μια μικρή αδικία, λόγω του ότι είχα επιφορτιστεί από μικρή ηλικία να κουβαλάω αυτά τα περιττά κιλά, ενώ άλλοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το θέμα. Ένιωσα αρκετές φορές θυμό και αγανάκτηση με την οικογένεια μου, που δεν με προστάτεψαν όσο υπήρχε καιρός και δεν με έμαθαν να μην έχω παραπάνω κιλά και να το ανέχομαι.

Εκτός αυτού, ερχόντουσαν στο μυαλό μου πολλές αναμνήσεις που έκαναν τα πράγματα χειρότερα και πιεζόμουν όλο και περισσότερο να παρατήσω τη δίαιτα μου. Για παράδειγμα, θυμάμαι περιπτώσεις που δεν μπορούσα να συμμετέχω σε σπορ που μου άρεσαν, δεν μπορούσα να φορέσω ρούχα που ήταν στη μόδα ή ακόμα και το πείραγμα των φίλων που όσο και αν έδειχναν ότι γινόταν με χιούμορ, με πλήγωνε και με έκανε να νιώθω άσχημα κάθε φορά που καθόμουν δίπλα τους.

Τελικά αποφάσισα να τα ξεχάσω όλα αυτά και να κοιτάξω κατάματα το στόχο μου. Είχα σιγουρευτεί ότι θέλω να χάσω κιλά με κάθε τρόπο και δεν θα άφηνα τίποτα να χαλάει την ψυχολογία μου. Αν κάποιος ήταν μοντέλο από μωρό, καλά να κάνει. Εγώ δεν ήμουν και έπρεπε να το αλλάξω.


5. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε, όπως αναφέρω και στο προηγούμενο άρθρο «Θέλω να χάσω βάρος Νο1», ότι η ομάδα στήριξης σας θα έχει και ομάδα εναντίωσης στο στόχο σας. Ομολογώ πως δεν θα το κάνουν ηθελημένα, αλλά θα υπάρξουν άτομα που δεν θα σας στηρίξουν.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση οικογενειακών μελών που δεν δείχνουν τον ίδιο ζήλο με εσάς σε θέματα σιλουέτας και μπορεί να σας επηρεάσουν αρνητικά, ειδικά αν είναι υπέρβαροι οι ίδιοι.
Θα ακούσετε αρκετές φορές φράσεις τύπου «Σιγά! Τρώγε το φαγητό σου και απόλαυσε το όλοι στην οικογένεια μας είχαμε το ίδιο πάχος», «Διάβασα σε ένα περιοδικό, ότι αν φας ένα λεμόνι μετά από ένα γεύμα, θα κάψεις όλες τις θερμίδες που πήρες», «Κι εγώ θέλω να χάσω κιλά αλλά δεν γίνεται γιατί έτσι είμαστε εμείς!» και άλλες τέτοιες άσχετες φράσεις που δεν σας οδηγούν πουθενά.

Πολλές από αυτές τις συμβουλές θα είναι σχεδόν ίδιες με όσες σας έδιναν από την παιδική σας ηλικία και μάλλον φταίνε για το σημερινό βάρος σας. Σημειώνω και πάλι ότι δεν γίνονται από κακία, αλλά από άγνοια. Μην δίνετε άλλο πια σημασία όμως. Φροντίστε να μην έχετε αυτά τα άτομα δίπλα σας όταν τρώτε. Δεν θα σας κάνουν καλό.

Όταν θέλω να χάσω κιλά, φροντίζω να ενημερώνω μόνο όσους νοιώθω ότι οι κουβέντες τους με ενθαρρύνουν και με κάνουν να νιώθω όμορφα με την επιλογή μου να αδυνατίσω. Αν κάποιος καταλάβω ότι δεν μου κάνει καλό. Απλά αποφεύγω να του το αναφέρω και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ασχολείται με το τι τρώω και τι όχι.

Εγώ θέλω να χάσω κιλά και μου έχουν μείνει λίγα ακόμα. Εσείς θα κάνετε πέρα όσους δεν βοηθούν στο στόχο σας; Σκεφτείτε το λίγο. Ίσως έχω δίκιο.

Διαβάστε επίσης: Θέλω να χάσω κιλά - Νο1

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς μπορείτε να χάσετε κιλά γρήγορα και αποτελεσματικά!