Πώς Να Χάσω Κιλά – Ερώτημα Ή Υπεκφυγή;


Twitter Facebook

36 Τροφές Που Καίνε Λίπος Και Χαρίζουν Υγεία!Γεια σας! Αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο με αφορμή το αιώνια αναπάντητο ερώτημα, που δείχνει πως δεν θα απαντηθεί ποτέ και πάντα θα βασανίζει όσους έχουν προβληματιστεί σχετικά με αυτό.

Πώς να χάσω κιλά;

Είναι η ερώτηση που συναντώ σε πραγματικά αξιοσημείωτη πλειοψηφία, σε forums, blogs, τηλεόραση, ραδιόφωνο, καφετέριες, ή οπουδήποτε αλλού ανταλλάσουμε τις απόψεις και τις ανησυχίες μας.

Είναι το θέμα που απασχολεί τουλάχιστον 9 στους 10 υπέρβαρους και το σημαντικότερο από όλα είναι ότι στους 8 από αυτούς, δεν φαίνεται να υπάρχει απάντηση που να τους καλύπτει στον ορίζοντα.

Κάντε κλικ εδώ και μάθετε με ποιές τροφές θα κάψετε λίπος χωρίς να κάνετε δίαιτα! 

Όπως θα καταλάβατε, δεν θέλω να μοιραστώ μαζί σας συμβουλές απώλειας βάρους, κόλπα και μυστικά που θα βελτιώσουν τη δίαιτα σας ή κάποια συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε και να χάσετε κάποια από τα περιττά κιλά που σας έχουν γίνει βάρος. Ο λόγος είναι απλός. Πριν σας δείξω πώς να το κάνετε, πρέπει να μάθω τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε.

Αν κάποιος σας ρωτήσει «πώς να χάσω κιλά;», τι θα σκεφτείτε γι’ αυτόν;

Αν κρίνω από τον εαυτό μου, τις πρώτες φορές που με ρωτούσαν κάτι τέτοιο, πίστευα ότι είχα να κάνω με άτομα που είχαν δοκιμάσει τα πάντα, χωρίς πετύχουν κάποιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Νόμιζα ότι η απάντηση που θα έδινα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα μελετημένη, γιατί αν είχε αποτύχει ό,τι δοκίμασαν μέχρι τώρα, οι επιλογές μας ήταν περιορισμένες.

Άρχισα λοιπόν να ψάχνω το παρελθόν όσων με ρωτούσαν, σε σχέση πάντα με τις προσπάθειες τους να πετύχουν το πολυπόθητο ιδανικό σωματικό βάρος και ανακάλυψα κάτι που ειλικρινά δεν το περίμενα.

Οι περισσότεροι είχαν γνώση τουλάχιστον 2 διαφορετικών μεθόδων αδυνατίσματος και μερικοί μάλιστα γνώριζαν και την παραμικρή λεπτομέρεια των γνωστότερων προγραμμάτων αδυνατίσματος στην εποχή μας!

Εκείνο που πραγματικά μου έκανε εντύπωση όμως ήταν ότι όσοι και όσες ρώτησα σχετικά με το χρονικό διάστημα που ακολούθησαν και τα αποτελέσματα που είχαν, μου έδωσαν να καταλάβω ότι δεν είχαν ακολουθήσει συστηματικά κάποια δίαιτα με στόχο το χάσιμο κιλών, ή δεν εφάρμοσαν ακριβώς όσα έπρεπε, ή απλά την εγκατέλειψαν μετά από 7 έως 10 ημέρες.

Η ερώτηση τους μετά από αυτές τις εξομολογήσεις συνέχισε να είναι η συνηθισμένη. Πώς να χάσω κιλά;

Αποφάσισα να προχωρήσω λίγο ακόμα και άφησα τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του. Συνέχισα να επισκέπτομαι χώρους συζητήσεων και να προσπαθώ να βοηθήσω τον κόσμο, όχι με μυστικά αδυνατίσματος, αλλά με καθημερινές απλές κουβέντες υποστήριξής. Έγραψα άρθρα και πότε δεν ασχολήθηκα με το θέμα σε κάποιο από αυτά.

Πάντα όμως στην άκρη του μυαλού μου υπήρχε η απορία και κάθε φορά που συναντούσα κάποιον που ρωτούσε… πώς να χάσω κιλά, έκανα τη δική μου έρευνα και ανάλυση των όσων πληροφοριών συγκέντρωνα.

Σήμερα λοιπόν έχω την απάντηση στην ερώτηση.

Ο λαός μας πολύ σοφά λέει: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Εγώ κατάλαβα από τις συζητήσεις μου ότι όποιος με ρωτούσε το καθιερωμένο «πώς να χάσω κιλά», δεν είχε διάθεση να τα χάσει. Τις περισσότερες φορές έψαχνε για το μαγικό χάπι που θα του εξαφάνιζε 10 κιλά σε 7 μέρες ή κάποιον μέντορα που θα τον οδηγούσε στην απώλεια σωματικού βάρους από τον καναπέ του με fast-food και αναψυκτικά.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν λύσεις σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν κρατούν το βάρος στο ίδιο σημείο για πολύ καιρό.

36 Τροφές Που Καίνε Λίπος Και Χαρίζουν Υγεία!Βεβαίως υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που πραγματικά δεν ξέρουν τι να κάνουν για να χάσουν κιλά. Αλλά είναι θέμα χρόνου να πέσει μπροστά τους ένα πρόγραμμα διατροφής και να δείξουν αν είναι από αυτούς που ρωτούν ή που πράττουν.

Η απάντηση μου λοιπόν στην αιώνια ερώτηση… Πώς να χάσω κιλά. Είναι:

Πάρτε το απόφαση. Ξεκινήστε από αυτή τη στιγμή και όχι από αύριο το πρωί και αλλάξτε τη ζωή σας. Καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να χάστε με μαγικό τρόπο το βάρος που σας περισσεύει και κάντε υπομονή. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα παχύνετε ποτέ ξανά και ας χάσετε τα κιλά σε 3 χρόνια. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κουβαλήσει αυτό το έξτρα λίπος για πολύ περισσότερο.

Κάντε κλικ εδώ και μάθετε πώς θα μετατρέψετε το σώμα σας σε φούρνο που καίει θερμίδες!  

Αν βγάλετε από το μυαλό σας την άρνηση και τη δυσπιστία και αν αποφασίσετε να αλλάξετε τρόπο διατροφής με μικρές αλλαγές, αλλά για όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σας, σας υπογράφω ότι αυτό είναι το τελευταίο άρθρο που διαβάζετε για το θέμα του σωματικού σας βάρους.

Εγώ ξέρω πώς να χάσω κιλά. Εσείς;

Κατερίνα Κανελάκη