Λίπος στην κοιλιά

Twitter Facebook

36 Τροφές Που Καίνε Λίπος Και Χαρίζουν Υγεία!Το χαρακτηριστικό γνώρισμα στους παχύσαρκους –συνήθως- άντρες είναι το λίπος στην κοιλιά ή αλλιώς κεντρική παχυσαρκία αν προτιμάτε την κλινική ορολογία.

Ακόμα και με τα πρώτα παραπανίσια κιλά μπορεί κανείς να αρχίσει να συγκεντρώνει αισθητό λίπος στην κοιλιά και στη χώρα μας συνηθίζαμε μέχρι πρόσφατα να λέμε ότι… είναι γοητεία. Σήμερα όμως που είμαστε περισσότερο ενημερωμένοι για τα προβλήματα που δημιουργεί το πάχος στην υγεία μας, μάλλον δεν έχουμε την ίδια διάθεση για φιλοφρονήσεις αρχοντιάς σχετικά με τα παχάκια μας.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πως θα αδυνατίσετε μόνιμα χωρίς να κάνετε δίαιτα!

Κρύβει κινδύνους το λίπος στην κοιλιά;

Όταν κάποιος παχαίνει στην κοιλιά και έχει το σχήμα του μήλου (σε αντίθεση με το σχήμα του αχλαδιού που δηλώνει πάχος από τη μέση και κάτω), τότε είναι αποδεδειγμένο ότι έχει αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσει προβλήματα σχετικά κυρίως με καρδιακές επιπλοκές και υπέρταση.

Εκτός αυτών, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις επιστημονικών ερευνών που συνδέουν το τοπικό πάχος στην κοιλιά με το διαβήτη αλλά και τη νόσο Alzheimer!


Που οφείλεται το κοιλιακό πάχος;

Κύριος παράγοντας είναι το φύλο. Είναι χαρακτηριστική η διαφορά κατανομής του πάχους ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πάνω σε αυτό γιατί είναι καθορισμένο πριν καν γεννηθούμε.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο, είναι η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η κακή διατροφή. Η διαταραχή της βιοχημικής ισορροπίας του οργανισμού μας πάλι αποδεικνύεται ότι δεν μας χαρίζεται και το αποτέλεσμα είναι εμφανέστατο.

Είναι απαραίτητο να σημειωθεί, ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν αν κάποιος θα πάρει τα περισσότερα κιλά του ως λίπος στην κοιλιά, είναι οι μεγάλες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους ή αλλιώς το σύνδρομο «γιο-γιο». Όταν δεν έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα δίαιτας που να ελέγχει το πότε και πως θα χάσουμε τα παραπανίσια κιλά μας, τότε μπορεί τα απροσδόκητα σκαμπανεβάσματα του βάρους μας να μας αφήσουν και το τοπικό πάχος γύρω από τη μέση μας.


Μπορώ να χάσω λίπος μόνο από την κοιλιά;

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαθεί λίπος από συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Τα λιποκύτταρα κατανέμονται σε άλλα σημεία πολύ και σε άλλα σημεία λιγότερο μέχρι τα τέσσερα πρώτα μας χρόνια. Μετά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ώστε να αλλάξουμε αυτή την κατανομή. Σκοπός είναι να μειώσουμε το σωματικό βάρος μας με την κατάλληλη δίαιτα και άσκηση και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα ικανοποιητικό.


Οι κοιλιακοί μπορούν να με βοηθήσουν;

Ακριβώς επειδή δεν μπορούμε να κατευθύνουμε την απώλεια λίπους στην κοιλιά, οι κοιλιακοί δεν θα καταφέρουν τίποτα όσο αν αφορά το στόχο αυτό. Κάνοντας πολλές επαναλήψεις κοιλιακών θα καταφέρουμε δυο θετικά αποτελέσματα:

1. Θα κάψουμε αρκετές θερμίδες, επιταχύνοντας έτσι το συνολικό χάσιμο κιλών.
2. Θα τονώσουμε το σώμα και θα βελτιώσουμε τη στάση μας, παρουσιάζοντας μια εικόνα πιο κοντά σε αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε.

36 Τροφές Που Καίνε Λίπος Και Χαρίζουν Υγεία!Κάτι είναι και αυτό βέβαια! Είναι η καλύτερη ψυχολογική επιβράβευση για κάποιον που προσπαθεί να χάσει κιλά και σίγουρα η «κοιλίτσα» θα δείχνει καλύτερα μέχρι να φτάσει στο στόχο του.

Ιδανική δίαιτα και διατροφή και σχετικά συχνή άσκηση οποιασδήποτε μορφής είναι το μυστικό για να καταπολεμήσουμε το λίπος στην κοιλιά. Κάντε μερικούς κοιλιακούς παραπάνω και μην ξεχνάτε τους ραχιαίους. Μοιράστε λίγο τις επαναλήψεις ανάμεσα στις δυο ασκήσεις και μετά από λίγες μέρες, ελέγξτε τη στάση σας στον καθρέφτη. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πως θα αδυνατίσετε μόνιμα και χωρίς να κάνετε δίαιτα!