Γρήγορο αδυνάτισμα

Twitter Facebook

Γρήγορο αδυνάτισμα - Κάντε κλικ εδώ!Οι ερωτήσεις για συμβουλές με στόχο το γρήγορο αδυνάτισμα είναι οι πιο συνηθισμένες στο χώρο της δίαιτας και διατροφής. Είναι το πιο φλέγον θέμα στις παρέες, τα forums και τις αναζητήσεις στο internet, με εμφανή μια αύξηση λίγο πριν μπει το καλοκαιράκι και αρχίσουμε να βγαίνουμε στις παραλίες όλο και με λιγότερα ρούχα.

Η ενδιαφερόμενη μπορεί να είναι μια μελλοντική νύφη που ετοιμάζεται για τον γάμο της και πρέπει να χάσει βάρος για να χωρέσει απροβλημάτιστα στο νυφικό που διάλεξε, ή ένας σαραντάρης που πασχίζει να χάσει την κοιλιά που ήταν αποτέλεσμα των ατελείωτων ωρών που έπινε μπύρες με την παρέα.

Όποιος και αν είναι ο λόγος που κάποιος προσπαθεί να πετύχει το ποθητό γρήγορο αδυνάτισμα, η αλήθεια είναι ότι συνήθως δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Αν κι εσείς θέλετε να χάσετε μερικά κιλά άμεσα, τότε ας αρχίσουμε να το ψάχνουμε λίγο.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πώς θα αδυνατίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά μέσα σε λίγες μόνο μέρες!

Το γρήγορο αδυνάτισμα δεν είναι πάντα τόσο κακή ιδέα όπως θα σπεύσουν να σας συμβουλέψουν οι περισσότεροι, αν και η αλήθεια είναι ότι τις πιο πολλές φορές μπορεί να επιφέρει μη αναμενόμενα αποτελέσματα, για ένα και μόνο λόγο. Γιατί χρειάζεται να προσέξουμε ιδιαίτερα τι κάνουμε και να ακολουθήσουμε μια γραμμή που θα έχει ως στόχο το γρήγορο αδυνάτισμα, αλλά με προσεχτικά βήματα και θετικά αποτελέσματα.

Θα σας δώσω λοιπόν 3 συμβουλές που πιστεύω ότι θα δείξουν πώς να προσεγγίσετε το θέμα και δεν είναι τόσο συνηθισμένες σε όσα διαβάζουμε σε βιβλία ή internet:

1.  Τρώτε περισσότερα γεύματα και μην χάνετε κάποιο από αυτά

Ο μεγαλύτερος μύθος στο χώρο της δίαιτας και του αδυνατίσματος μέχρι σήμερα είναι ότι πρέπει να μειώσουμε τα γεύματα μας για να χάσουμε βάρος. Κάποιοι αφαιρούν τελείως το βραδινό από το διαιτολόγιο τους. Κάποιοι άλλοι τρώνε μόνο μια φορά την ημέρα.

Σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί το μεταβολικός ρυθμός μας και να μειωθεί η απόδοση της δίαιτας που κάνουμε. Είναι ένστικτο του οργανισμού μας, να προστατεύεται σε περιόδους πείνας ρίχνοντας τη μεταβολική δραστηριότητα του.

Αν αντί για 3 βασικά γεύματα, μοιράσετε τις ίδιες ποσότητες σε 5 ή 6 μικρότερα, τότε του δίνετε σήμα να μην ανησυχεί και να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά ή γρηγορότερα. Ακόμα και αν ακολουθείτε μια δίαιτα 1000 θερμίδων, τα πολλά και τακτικά γεύματα μετά τις πρώτες μέρες θα αρχίσουν να σας αφήνουν ένα αίσθημα πληρότητας και θα σπρώξουν λίγο το σώμα σας ώστε να αρχίσει να χάνει κιλά.

2.  Κοιμηθείτε καλά

Αυτή είναι η αγαπημένη μου συμβουλή για ένα και μόνο λόγο. Είναι η πιο εύκολη και πιο ευχάριστη για να την ακολουθήσει κανείς.

Η αρκετός ύπνος είναι μια παράμετρος καθοριστική σε ένα πρόγραμμα γρήγορου αδυνατίσματος και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πείνα και ανεβάζει την όρεξη. Αυτό συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την πολυφαγία.
 
Από την άλλη, όταν κοιμάστε αρκετά ευνοείτε την ισορροπία των επιπέδων της λεπτίνης (ορμόνη που ρυθμίζει τη σωστή χρήση και καύση της ενέργειας στον οργανισμό) και έτσι επιταχύνεται το ρυθμό που χάνετε βάρος.

3.  Το γρήγορο αδυνάτισμα είναι μια εξίσωση

Το να χάσετε βάρος σημαίνει το πρέπει να τρώτε τροφές με λιγότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνει το σώμα σας. Απλό έτσι; Ας γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι. Για να χάνετε μισό κιλό λίπους –και όχι μυϊκής μάζας ή υγρών- κάθε εβδομάδα, χρειάζεται να τρώτε 500 θερμίδες λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για την καθημερινή σας σωματική δραστηριότητα. Στο Diet 4 Idiots μπορείτε να δείτε το σωστό και απλό τρόπο ώστε να το ελέγχετε καθημερινά.

Αυτές οι 3 μικρές μου συμβουλές για γρήγορο αδυνάτισμα δεν θα σας απαλλάξουν από τα περιττά κιλά, αλλά θα σας βοηθήσουν να μην πέσετε κι εσείς στην παγίδα των προγραμμάτων χωρίς αποτέλεσμα.

Δείτε πώς μπορείτε να πετύχετε ένα εύκολο και γρήγορο αδυνάτισμα μέσα σε λίγες μέρες!