Επιλέγοντας Πρόγραμμα Διατροφής

Twitter Facebook

Κάντε το σώμα σας φούρνο και κάψτε θερμίδες!Το χάσιμο βάρους μπορεί να είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία, το να επιλέξουμε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα, για να εξασφαλίσουμε ότι το αδυνάτισμα μας θα είναι μόνιμο. Η επιλογή μιας δίαιτας για απώλεια βάρους στηρίζεται κυρίως στην απώλεια λίπους με περιορισμό της ημερήσιας λήψης θερμίδων, αλλά και έλεγχο των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών. Ένα πρόγραμμα διατροφής με λίγες θερμίδες δημιουργεί στον οργανισμό ενεργειακό έλλειμμα, αφού η ενέργεια που παρέχει δεν επαρκεί για τις καθημερινές λειτουργίες του.

Για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού, θα πρέπει στη συνέχεια να γίνει αναγκαστική καύση λίπους. Η μέτρια άσκηση είναι γνωστό σε όλους ότι μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. Δεν χρειάζεται να περνάει κανείς τις ελεύθερες ώρες του κλεισμένος σε ένα γυμναστήριο. Μια μικρή βόλτα στα μαγαζιά μπορεί είναι αρκετή ώστε να θεωρούμε ότι έχουμε αυξήσει τη καθημερινή μας σωματική δραστηριότητα.

Κάντε κλικ εδώ και μάθετε πώς θα μετατρέψετε το σώμα σας σε φούρνο που καίει θερμίδες! 

Πολλοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να χάσουν βάρος επειδή έχουν αποθαρρυνθεί με τα μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτελέσματα. Επιλέγουν για παράδειγμα μια δίαιτα για 10 κιλά και αν μέσα σε 1-2 εβδομάδες δεν έχουν πετύχει το στόχο τους απογοητεύονται. Αν δεν έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες τότε είναι μάλλον εύκολο να απογοητευτείτε στο τέλος. Προσπαθήστε λοιπόν να στοχεύετε αποτελέσματα που μπορείτε να πετύχετε.

Ένα ασφαλές και ρεαλιστικό πρόγραμμα διατροφής θα σας οδηγήσει σε μια μέση απώλεια βάρους 500-800 γραμμαρίων την εβδομάδα. Βέβαια μιλάμε για μια μέση απώλεια γιατί το αδυνάτισμα δεν είναι σταθερό κάθε εβδομάδα. Στην αρχή ο οργανισμός μας προσαρμόζεται στη νέα δίαιτα και η απώλεια βάρους μπορεί να είναι σύντομη. Με το πέρασμα του χρόνου όμως το συνολικό βάρος που θα έχει χαθεί θα τείνει να επαλήθευση το μισό με ένα κιλό το πολύ την εβδομάδα. Το σώμα μας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χάσει με φυσιολογικό τρόπο περισσότερο λίπος μέσα σε μια εβδομάδα και αν το καταφέρουμε τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; - Η καλύτερη επιλογή δίαιτας για αδυνάτισμα.

Όσοι ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής μερικές φορές φτάνουν σε ένα σημείο στασιμότητας, όπου ακόμα και αν ακολουθούν απόλυτα την καθημερινό προτεινόμενο μενού τους, η απώλεια βάρους έχει πραγματικά σταματήσει. Αν συμβεί κάτι τέτοιο σε εσάς, μην χάνετε το κουράγιο σας και πολύ σύντομα θα δείτε ότι θα αρχίσετε πάλι να έχετε θετικά αποτελέσματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή και να μην πάρετε πίσω κάποια από τα κιλά που έχετε χάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι επιλέγοντας ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής πρέπει έκτος από την απώλεια λίπους , να φροντίζουμε να μας δίνει τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές ώστε να ακολουθούμε μια δίαιτα που παρέχει στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία για τη σωστή λειτουργία του.

Κάντε το σώμα σας φούρνο και κάψτε θερμίδες!Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επιλέξετε ένα πρόγραμμα διατροφής, φροντίστε να σιγουρευτείτε ότι εκτός από το αδυνάτισμα που πάντα θέλατε, έχετε καταφέρει να αλλάξετε τις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες προς το καλύτερο. Έτσι, με το πέρασμα του χρόνου, εκτός από τη βελτίωση της εικόνας του σώματος σας, θα έχετε αλλάξει και τη διάθεση σας και η προσεγμένη διατροφή θα είναι πλέον μια διασκέδαση για εσάς.

Πρέπει να σημειώσω ότι σημαντικό ρόλο σε μια καθημερινή δίαιτα, όχι μόνο αδυνατίσματος πρέπει να περιέχει και τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα όπου τις περισσότερες φορές μια επαγγελματική προσέγγιση στο πρόγραμμα μας υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες και δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε συμπληρώματα διατροφής.

Κάντε κλικ εδώ και μάθετε πώς θα μετατρέψετε το σώμα σας σε φούρνο που καίει θερμίδες! 

Χάστε λίπος τώρα! Κάντε κλικ εδώ!