Δίαιτα με θερμίδες

Twitter Facebook

Fat Loss For Idiots - Click here!Γεια σας! Νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ σε έναν πολύ συνηθισμένο μέχρι πρόσφατα τύπο δίαιτας, τη «δίαιτα με θερμίδες». Μια περίπτωση διαιτολογίου που είναι η γνωστότερη και πιο συνηθισμένη, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Οι περισσότερες δίαιτες αποσκοπούν σε μείωση τροφών συγκεκριμένων κατηγοριών. Υπάρχουν δίαιτες που μειώνουν το λίπος και αυξάνουν τις πρωτεΐνες, άλλες που μειώνουν ή απαγορεύουν τη λήψη υδατανθράκων, αλλά και δίαιτες που θα μπορούσαν να προτείνουν να τρώμε μια συγκεκριμένη τροφή συνεχώς, χάνοντας κάθε ευχαρίστηση που μπορεί να μας προσφέρει ένα γεύμα.

Κάντε κλικ για τον πιο διασκεδαστικό οδηγό διατροφής!


Δίαιτα με χαμηλά λιπαρά

Είναι η πιο διάσημη δίαιτα μέχρι και σήμερα. Για περισσότερα από 15 χρόνια η επιλογή των διατροφολόγων αλλά και του κάθε ενδιαφερόμενου να αλλάξει κάτι στη διατροφή του, ήταν να μειώσει την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος.

Ζούμε σε μια κοινωνία που από τα μικρά παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους, οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν πάντα ως απώτερο σκοπό την αγορά, το μαγείρεμα και την κατανάλωση τροφών με λίγα λιπαρά.

Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής μπορούν πλέον μετά από τόσα χρόνια να φανούν ξεκάθαρα. Ο μέσος όρος παχύσαρκων ατόμων αυξάνεται συνεχώς και όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες που ενστερνίστηκαν τη συνήθεια αυτή αρκετά χρόνια πριν από εμάς. Μάλλον κάτι δεν θα λειτουργεί σωστά!


Δίαιτα με χαμηλούς υδατάνθρακες

Τα συγκεκριμένα προγράμματα δίαιτας αποσκοπούν στη μεγάλη μείωση της βασικής πηγής ενέργειας του οργανισμού μας  -των υδατανθράκων- και έχουν εμφανιστεί σχετικά πρόσφατα στα ινστιτούτα παροχής υπηρεσιών απώλειας σωματικού βάρους.

Τα συγκεκριμένα διαιτολόγια χαρακτηρίζονται από μεγάλη αυστηρότητα και συνήθως είναι πολύ δύσκολο να ακολουθηθούν από καθημερινούς ανθρώπους, με καθημερινές συνήθειες και υποχρεώσεις.

Οι δίαιτες με χαμηλή πρόσληψη σακχάρων κλέβουν ένα πολύ σημαντικό μέρος από την ενέργεια του οργανισμού σας και ως αποτέλεσμα πετυχαίνουν τη διακοπή της δίαιτας λόγω εξάντλησης. Αυτός είναι και ο λόγος που σιγά σιγά εγκαταλείπονται από τους διαιτολόγους.


Δίαιτα με θερμίδες

Εδώ τα πράγματα ισορροπούν. Λέγοντας «δίαιτα με θερμίδες» εννοούμε ένα πρόγραμμα με επιλογές τροφίμων από όλες τις κατηγορίες και χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, εκτός από το σύνολο της καθημερινής πρόσληψης θερμίδων.

Οι χαμηλές σε θερμίδες δίαιτες είναι μια πιο υγιεινή προσέγγιση της μείωσης τροφών. Επιτρέπει να λαμβάνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία για τη σωστή λειτουργία του σώματος μας και μας δίνει την ικανοποίηση της απόλαυσης των αγαπημένων μας φαγητών.

Σε μια δίαιτα με θερμίδες ορίζουμε ένα μέγιστο ποσό ημερήσιας πρόσληψης που δεν το ξεπερνάμε ποτέ και για κανένα λόγο. Είναι χαρακτηριστικό σε μια τέτοια δίαιτα, ότι μετά από μια ημέρα που ξεφύγαμε από το πρόγραμμα το αποτέλεσμα στη ζυγαριά μας ήταν πραγματικά υψηλότερο από ότι περιμέναμε.

Αυτό συμβαίνει λόγω του ένστικτου αυτοσυντήρησης του οργανισμού μας. Όταν έχουμε μειωμένη πρόσληψη τροφής, τότε δίνεται εντολή στο σώμα μας να μειώσει τη δραστηριότητα του. Έτσι μειώνεται ο μεταβολισμός μας και κάποια στιγμή θα μείνουμε στα ίδια κιλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν μάλιστα σε εκείνη την περίοδο στασιμότητας κάνουμε καμία απερισκεψία και χάσουμε τον έλεγχο της διατροφής μας υπάρχει κίνδυνος να πάρουμε πίσω τα κιλά που χάσαμε μαζί με κάποια πρόσθετα ως λίπος στην κοιλιά, σαν αποτέλεσμα του χαμηλού μεταβολισμού μας.


Να μην ακολουθήσω δίαιτα με θερμίδες;

Η μέτρηση των θερμίδων και η ισορροπημένη διατροφή είναι η καλύτερη από τις τρεις επιλογές και σίγουρα έχει βοηθήσει τον περισσότερο κόσμο να χάσει βάρος, γι’ αυτό και την προτείνω ανεπιφύλακτα αν πρέπει να διαλέξουμε.

Η πρόταση μου είναι για μια δίαιτα ισορροπημένη μεν, αλλά που να διασφαλίζει ότι δεν θα πάρουμε πίσω τα κιλά που χάσαμε και δεν θα ζούμε σε καθεστώς στέρησης.

Σκοπός της Diet For Idiots είναι να δώσει από την αρχή το ερέθισμα για να αντιληφθούμε το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής μας, ως μια ευχάριστη ενασχόληση με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Στην ιστοσελίδα της δίαιτας είναι εμφανής από το σχεδιασμό και μόνο η διάθεση του δημιουργού της να παίξει και να ευχαριστηθεί τη διαδικασία απώλειας σωματικού βάρους.

Δοκιμάστε κι εσείς να μάθετε να ελέγχετε τα αποτελέσματα μιας δίαιτας θερμίδων και διασκεδάστε μαζί μας!

Κάντε κλικ για τον πιο διασκεδαστικό οδηγό διατροφής!