Δίαιτα 1000 θερμίδων

Twitter Facebook

36 Τροφές Που Καίνε Λίπος Και Χαρίζουν Υγεία!Μια χαρακτηριστική και πασίγνωστη τακτική στην προσπάθεια αδυνατίσματος είναι η «δίαιτα 1000 θερμίδων». Είναι από τις περιπτώσεις που κάποιος επιλέγει να ακολουθήσει μια γραμμή που έχει όσο το δυνατόν λιγότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες που πρέπει αν χρησιμοποιηθούν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια κάτι εύκολο και αποτελεσματικό.

Η δίαιτα 1000 θερμίδων είναι ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που έχει ως βασική προϋπόθεση την κατανάλωση χιλίων θερμίδων την ημέρα. Λόγω της χαμηλής θερμιδικής πρόσληψης είναι μια ενδιαφέρουσα λύση σύντομο χρονικό διάστημα (για παράδειγμα 14 ημέρες). Κύριοι στόχοι είναι συνήθως η επανεκκίνηση απώλειας βάρους κατά τη διάρκεια περιόδου στασιμότητας ή σαν δίαιτα αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Κάντε κλικ εδώ και μάθετε πώς θα μετατρέψετε το σώμα σας σε φούρνο που καίει θερμίδες! 

Η μείωση των θερμίδων που λαμβάνουμε σε 1000 την ημέρα είναι μια πολύ δραστική απόπειρα αδυνατίσματος και πρέπει να δοκιμάζεται όταν σκοπός είναι το χάσιμο λίγων κιλών σχετικά γρήγορα, ή νιώθουμε την ανάγκη να «αφυπνίσουμε» λίγο το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μείωσης σωματικού βάρους που ακολουθούμε.

Σημαντικό: Σε μια δίαιτα 1000 θερμίδων πρέπει να φροντίσετε να μην κρατήσει πολύ και να προσθέσετε ένα καθημερινό συμπλήρωμα βιταμινών και μετάλλων στο πρόγραμμά σας!

Σήμερα είναι πραγματικά πολύ εύκολο να σχεδιάσει κανείς ένα απλό πρόγραμμα διατροφής και να το ακολουθεί χωρίς δυσκολία. Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τι πρέπει να φάμε και ποια η θερμιδική αξία του γεύματος μας. Μερικές συμβουλές όμως είναι πάντα χρήσιμες:

1. Μειώστε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών. Όσο και αν δεν το πιστεύετε θα σας κάνουν σε λίγες μέρες να πεινάτε περισσότερο επειδή δεν λαμβάνετε τα θρεπτικά στοιχεία που σας χρειάζονται. Αποφύγετε λοιπόν το περίπτερο.

2. Τρώτε όσα φρούτα και λαχανικά θέλετε. Προσθέστε ελαιόλαδο ή ξύδι στα λαχανικά σας και σίγουρα θα έχετε ένα νόστιμο γεύμα. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε γιαούρτι στα φρούτα και το απογευματινό γλυκό σας είναι έτοιμο!

3. Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης και βάλτε στο μενού σας ξηρούς καρπούς και σπόρους. Μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακά στο μάτι, αλλά σίγουρα είναι πιο θρεπτικά και θα σας κρατήσουν χορτάτους για πολλή ώρα.

4. Κάντε εναλλαγές σε κάθε γεύμα επιλέγοντας κρέας, ψάρι ή λαχανικά. Μην επιμένετε σε ένα συγκεκριμένο φαγητό και μην περιορίζετε τις ιδέες σας, γιατί θα βαρεθείτε γρήγορα.

5. Ελέγξτε τις μερίδες σας. Κρατήστε τα γεύματα σας μικρά και τρώτε κάθε 3 ώρες αν είναι δυνατό.

6. Χρησιμοποιήστε πιο υγιεινές μεθόδους μαγειρέματος. Αποφύγετε το τηγάνι και χρησιμοποιήστε το φούρνο. Αν μπορείτε επιστρατεύστε τις κατσαρόλες και δοκιμάστε περισσότερα βραστά.

7. Κόψτε τελείως τα αναψυκτικά και μειώστε αν μπορείτε τους καφέδες. Τα πρώτα θα σας γεμίσουν κενές θερμίδες και οι καφέδες θα σας κάνουν νευρικούς. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν θέλει όταν ακολουθεί μια δίαιτα.

Σημείωση: Όταν επιλέγουμε να ακολουθήσουμε μια δίαιτα 1000 θερμίδων, στην ουσία εννοούμε ότι θα λαμβάνουμε τις μισές από όσες μας χρειάζονται.

Οι ανάγκες ενός μέσου ενήλικα συνήθως είναι γύρω στις 2000 και οι 1000 θερμίδες είναι οι μισές. Αν είναι άντρας και αν εργάζεται σκληρά τότε μπορεί να είναι 3000 και πρέπει να ακολουθήσουμε μια δίαιτα 1500 θερμίδων γιατί διαφορετικά το πρόγραμμά μας θα είναι εξουθενωτικό και τα αποτελέσματα μάλλον όχι τα αναμενόμενα που περιμένει κανείς από μια δίαιτα με θερμίδες.

Υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με το αν μια δίαιτα 1000 θερμίδων μπορεί να είναι ιδανική για εσάς ή όχι, αλλά πραγματικά αυτό εξαρτάται από το πόσο καιρό σκοπεύετε να την ακολουθήσετε και τι ακριβώς επιλέγετε να τρώτε σε αυτό το διάστημα. 1000 θερμίδες από κακές τροφές σίγουρα θα βλάψουν, ενώ αν η ίδια θερμιδική αξία λαμβάνεται από ποιοτικές τροφές, τότε σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Δεν συμφωνείτε;

Αν θέλετε να βρείτε την ιδανική λύση αδυνατίσματος και να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα δίαιτας αποκλειστικά για εσάς, τότε η λύση υπάρχει:

Χάστε λίπος τώρα! Κάντε κλικ εδώ!

 Κάντε κλικ εδώ και μάθετε πώς θα μετατρέψετε το σώμα σας σε φούρνο που καίει θερμίδες!